Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Matkamme varrelta


Hollolan Naislaulajat on perustettu syksyllä 1977 Hollolan kansalaisopiston opintopiirinä ja saman vuoden joulukuussa oli ensiesiintyminen joululauluillassa.

Näin kuoron toiminta lähti käyntiin. Laulajia on tullut lisää ja ohjelmisto on laajentunut, mutta ennen kaikkea laulamisen riemu on säilynyt ja siinä sivussa kuoro on innostavan johtajansa avulla myös kehittänyt sekä tekniikkaansa että tulkintaansa.

1980-luku

Jo 1980-luvulla Hollolan Naislaulajat järjesti useita konsertteja sekä hauskoja iltamia ja perinteeksi muodostuneita joulumatineoita. 5-vuotisjuhla pidettiin ravintola Hollolan Hovissa vuonna 1983. Illan kohokohta oli "Tieteellinen tutkimus naisesta". Hollolan Naislaulajat esiintyi mm. terveyskeskussairaalan vihkiäisissä v.1983 ja Hollolan kirkon 500-vuotisjuhlassa v.1987. Vuoden 1987 Hollolan taidepalkinto annettiin Leenamarjatta Sarasteelle. Kuoro teki esiintymismatkoja kotimaassa (mm.Saarijärvelle) ja ulkomaille:
- 1987 Torontoon Kanadan suomalaisten suurjuhlille
- 1988 Norjan Nordkappiin
- 1989 Puolaan
Hollolan Naislaulajien 10-vuotiskonsertti pidettiin Lahden konserttisalissa lähes täydelle salille yleisöä.

1990-luku

1990-luvulla jatkui iltamien ja joulumatineoiden perinne, mm. 1992 musiikilliset muisteloiltamat Korsuorkesterin kanssa. Ohjelma koostui sota-ajan kaihoisasta musiikista.
Kuoro konsertoi Hollolassa, Lahdessa, Hämeenkoskella, Heinolassa, Torniossa ja Siuntion kylpylässä sekä järjesti kahdet lavatanssit Langelmäen Petsamon lavalla. Naislaulajat vieraili Bumtsi bumissa vuonna 1999. Janus Pannonius- naiskuoro Unkarista kävi Hollolan Naislaulajien vieraana helmikuun paukkupakkasissa 1996.
Ulkomaanmatkoja on myös tehty:
1991 Matka Tukholmaan
1992 Floridaan Finlandia-päiville ja Disney World´iin esiintymään.
1994 Esiintymismatka Rodokselle.
1997 Unkariin Janus Pannonius-kuoron vieraaksi.
Hollolan Naislaulajien 20-vuotisjuhlakonsertti pidettiin Hollolan kirkossa 1997.

1998 Hollolan Naislaulajat julkaisi levyn nimeltä "Sydän".

2000-luku

2000-luku alkoi tuttuun tapaan esiintymisten ja matkojen merkeissä, joista tärkeimpiä seuraavassa.
Vuonna 2000 Hollolan Naislaulajat teki esiintymismatkan Puolaan.
2001 Juhani Pohjanmies-matinea Hollolan Hirvessä ja adventtikonsertti Hollolan kirkossa.
2001 Matka Pärnuun.
2002 kuoro julkaisi joululevyn nimeltään: Kohta, kohta taas on joulu
Syksyllä 2003 kuoro suuntasi matkansa kohti Espanjan aurinkorannikkoa, Fuengirolaan,
jossa esiinnyttiin alueen suomalais-väestölle.
2004 syksyllä pidettiin Ilonanpäivän iltamat Messilän markkinaravintolassa
sekä adventtikonsertti Hollolan kirkossa, vieraana Lahden Naislaulajat
Syksyllä 2005 kuoro testasi Hollolan uuden kirjaston akustiikan järjestämällä siellä joululaulumatinean.
2006 laululeiri- ja esiintymismatka Viron Saarenmaalle.
2007 kesällä amerikkalainen San Diego Festival Chorus- sekakuoro vieraili konsertoimassa Hollolassa ja Lahdessa. Hollolan Naislaulajat piti heidän kanssaan yhteisen konsertin Hollolan kirkossa.Cras interdum sollicitudin ante. Syksyllä oli kuoromme 30 v. juhlakonsertti Hollolan lukion salissa.

2008 keväällä oli kirkkokonsertti Salpakankaan kirkossa sisältäen tulevan Itävallan matkan ohjelmistoa. Kesällä kuoromme vieraili Itävallassa Mittersillissä. Lauloimme siellä jumalanpalveluksesssa ja iltakirkossa sekä osallistuimme paikallisen kuoron järjestämiin illanviettoihin. Syksyllä oli adventtikonsertti Hollolan kirkossa.
2009 keväällä järjestimme yhdessä Vellamon Tyttäret -kuoron kanssa "Kevättunnelmia" -konsertin Hollolan lukiolla. Syksyllä oli autotallikonsertti Hollolan kirjaston autotallissa "Kaikuja Itävallasta ja kotitanhuvilta". Ennen joulua oli "Joululaulelot" Hollolan kirjastossa.
2010 keväällä pidimme uudessa Sovituksen kirkossa konsertin, jossa lauloimme tulevan Italian matkan ohjelmistoa. Kesällä osallistuimme Italiassa "Verona-Garda Estate" -kuorofestivaaleille, jossa lauloimme neljässä eri konsertissa sekä lauloimme lisäksi Venetsiassa jumalanpalveluksessa Pyhän Markuksen kirkossa. Syksyllä kuorolla oli adventtikonsertti "Taivas Sylissäni" Sovituksen kirkossa.
2011 keväällä kuoromme valmisti yhdessä näyttelijä Kaarina Turusen kanssa esityskokonaisuuden teemana "Suuri rakkaus". Esitimme sitä kevään aikana Jalkarannan sairaalassa ja Palvelutalo Huilissa.